Alles wat je moet weten over een bouwkeet

Een bouwkeet, ook wel een schaftkeet, is een mobiele wagen waarin voornamelijk bouwvakkers maar ook schilders tijdens hun pauze droog kunnen zitten en eten.

Ze worden tegenwoordig voor meer doeleinden gebruikt dan alleen een droge plek tijdens de pauze. Vaak worden ze ook als mobiel kantoor ingericht zodat de uitvoerder ter plaatsen kantoor kan houden. Verder zijn ze ook te gebruiken voor het opslaan van (bouw)materialen of als toiletunit.

Bouwketen komen in allerlei soorten en maten. Ze zijn niet gemotoriseerd en worden getrokken door een ander voertuig via een trekhaak. Er zijn bouwketen voor langzaam verkeer en bouwketen die gemaakt zijn voor snel verkeer. Wil je binnenkort een bouwkeet kopen? Lees jezelf dan goed in over de verschillende mogelijkheden.

De opties:

In principe doen de meeste bouwketen hetzelfde en zijn ze standaard goed uitgerust.

Standaard worden de meeste bouwketen geleverd met autokoppeling, wielblokkering, een trap, staanders en verlichting. Je kan ze daarnaast uitbreiden met wat opties zoals een inrichting, beveiliging, sanitair, verwarming of ventilatie.

Verder kan je de bouwkeet in een kleur laten leveren. Zo kan je hem bijvoorbeeld in de huisstijl van het bedrijf laten maken. Dan is het gelijk een mooi uithangbord voor je bedrijf. Naast deze opties kan je natuurlijk de afmetingen kiezen. Ze komen namelijk in vele maten.

Wat zit er in een bouwkeet

Bouwketen zijn eigenlijk kleine kantines die op locaties gezet kunnen worden. Ze zijn altijd goed geïsoleerd zodat ze ook in de winter lekker warm blijven. En in de zomer lekker cool. Dat kan omdat ze niet alleen de muren isoleren maar ook het dak en de vloer. Ze worden duurzaam gebouwd zodat ze lang meegaan zonder al te veel onderhoud.

Bouwkeet

Snel of Langzaam

Zoals we hierboven al schreven zijn er twee soorten qua bouwketen. Er zijn bouwketen die gemaakt zijn voor langzaam verkeer en voor snel verkeer. Een van de belangrijkste keuzes die je daarom moet maken is wat voor soort transport je wil gaan gebruiken.

Een bouwkeet voor langzaam verkeer is prijstechnisch interessanter omdat hij vaak goedkoper is. Hij heeft kleinere wielen en banden en de autokoppeling kan alleen gebruikt worden om op eigen terrein te verplaatsen. Voor langere afstanden mag hij alleen per tractor vervoerd worden, of op een vrachtwagen.

Een bouwkeet voor snel verkeer is in aanschaf wat duurder. Dit betaalt zich echter terug omdat ze zijn uitgevoerd met een verzinkt stalen onderframe en ze beschikken over een eigen kenteken. Met deze bouwketen kan je gewoon de openbare weg op. De enige restrictie is de maximale snelheid van 80km per uur. In de meeste gevallen mogen deze bouwketen vervoerd worden door iedereen die over een rijbewijs B beschikt.

Bouwkeet specialist

Bouwketen gaan lang mee. Ze worden gemaakt om lange tijden buiten te kunnen staan en door weer en wind goed te blijven. Het kan dus de moeite waard zijn om eens naar een gebruikte bouwkeet te kijken ipv een nieuwe. Dat scheelt in prijs en door de kwaliteit van hedendaagse bouwketen is geen enkel probleem. Een aanbieder zoals liberunits.nl bijvoorbeeld biedt zowel nieuwe als gebruikte bouwketen.