Dit zijn de voordelen van een aluminium voordeur

Sta je op het punt om je voordeur te vervangen? Dan raden we je aan om te overwegen om voor een aluminium voordeur te kiezen. Aluminium biedt namelijk vele voordelen ten opzichte van deuren die van andere materialen zijn gemaakt. In dit blog lees je er alles over.

Onderhoudsvrij

Een voordeur van aluminium hoef je in principe niet te onderhouden. Het enige wat je zo nu en dan moet doen, is de voordeur schoonmaken. Maar groot onderhoud, zoals een schilderbeurt, is niet nodig. Op lange termijn bespaar je dus flink wat geld doordat je de aluminium deur niet hoeft te onderhouden.

Aluminium trekt niet krom 

Een houten deur kan onder invloed van temperatuurschommelingen na verloop van tijd kromtrekken. Bij een aluminium deur hoef je je daar geen zorgen over te maken. De deur behoudt zijn vorm, krimpt niet en zet ook niet uit.

Isolatie

Aluminium deuren zijn bijzonder goed geïsoleerd en houden daardoor tocht en kou goed buiten de deur. Zeker nu de gasprijzen behoorlijk hoog zijn is dit een groot voordeel van aluminium voordeuren. Je kunt de mate van isolatie herkennen aan de RC-waarde van de deur.

Vele stijlen en kleuren

Aluminium voordeuren zijn in vele kleuren en patronen leverbaar. Daardoor is er altijd wel een deur leverbaar die aansluit op de uitstraling van je woning. Sterker nog, het is zelfs mogelijk om de aluminium voordeur aan te laten sluiten op de uitstraling van je garagedeur.

Waar moet je op letten als je een aluminium voordeur gaat kopen?

Zoals bij vrijwel alle producten het geval is, zijn er ook bij aluminium voordeuren verschillen tussen de producten. De verschillen vind je onder andere in de isolatiewaarde van de deur, de kwaliteit van de sloten en de hoeveelheid ramen die in de deur zitten. 

Let dus goed op als je aluminium voordeuren met elkaar gaat vergelijken wat de verschillende kenmerken van de deuren zijn. Op die manier krijg je het beste beeld om de producten met elkaar te vergelijken.

Vraag bij meerdere partijen offertes op

Aluminium voordeuren zijn niet goedkoop. Je betaalt makkelijk een paar duizend euro voor een goede deur. Daarom is het des te meer belangrijk om bij diverse partijen een offerte op te vragen. Op die manier kun je verschillende producten en prijzen met elkaar vergelijken. 

Kijk daarbij overigens niet alleen naar de kenmerken van de producten en de prijzen, maar ook naar de service en de garantietermijnen. Sommige aanbieders geven bijvoorbeeld gratis montage bij een deur. Een aanbieder die dat niet doet kan daardoor goedkoper overkomen, maar onderaan de streep duurder zijn. Kortom, let bij het vergelijken op alle aspecten en dus niet alleen op de prijs.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *