De vijf voordelen van rolluiken

Overweeg jij al een langere tijd om rolluiken te kopen? Dan ben je zeker weten niet de enige. De afgelopen jaren is deze zonwering namelijk enorm in populariteit gestegen in Nederland en dat is niet voor niets. In Duitsland weten ze het al jaren, maar rolluiken staan erom bekend dat ze verschillende voordelen met zich meebrengen om het wooncomfort in huis aanzienlijk te verhogen. Welke voordelen dit zijn? Dat vertellen wij je uiteraard in deze blog.

Lees daarom snel verder en wie weet maak jij binnenkort gebruik van een rolluik aanbieding!

1. Inbraakpreventief

In Duitsland weten ze het al jaren, maar rolluiken zijn de meest effectieve manier om ongewenste indringers in huis te voorkomen. Deze zonwering is loodzwaar wat het vrijwel onmogelijk maakt voor inbrekers om hun slag te slaan. Voor veel Nederlanders is dit dan ook de belangrijkste reden om voor de stoere rolluiken te kiezen.

2. Geniet van meer privacy

Vandaag de dag leven we in een digitale wereld waarbij we steeds minder privacy te hebben. Hierdoor willen we natuurlijk niets liever dan ongestoord onze eigen dingen te doen in huis zonder dat andere dit zien. Wanneer jouw woning langs een drukke wandel- of fietspad ligt, dan zijn rolluiken de ideale manier om inkijk van vreemden aanzienlijk te verminderen. Met deze zonwering bepaal je immers gemakkelijk zelf of je de rolluiken geheel of slechts gedeeltelijk sluit. Hiermee heb je dus als ware de mate van privacy in huis volledig zelf in de hand.

3. Isolerende werking

In de winter verliest een doorsnee woning ontzettend veel warmte via de muren, het dak en de ramen. Dit laatste is zelfs het geval wanneer jouw huis is voorzien van dubbel glas. Om te voorkomen dat je tijdens de koudere maanden van het jaar te maken krijgt met een torenhoge energierekening kan je ervoor kiezen om rolluiken te nemen. Met deze zonwering blijft de warme lucht in huis langer hangen en hoef je minder vaak de kachel te gebruiken. Op de lange termijn is dit voordelig voor de energierekening!

4. Geen hinder meer van geluidsoverlast

Woon je vlakbij een drukke weg, vliegveld of treinstation? Dan heb je helaas regelmatig te maken met geluidsoverlast van deze vervoersmiddelen. Niet zo fijn wanneer je bijvoorbeeld ‘s nachts probeert te slapen. Door rolluiken te laten monteren zorg je ervoor dat jouw welverdiende nachtrust niet langer verstoord wordt door deze zware geluiden. Deze zonwering heeft immers een geluidswerende werking, waardoor jouw woning weer een oase van rust wordt.

5. Houd het huis lekker koel

Als laatste voordeel kunnen wij benoemen dat rolluiken de ideale manier zijn om jouw woning tijdens de warme dagen van het jaar lekker koel te houden. Dit is mogelijk doordat rolluiken inclusief montage al het inkomend zonlicht weerkaatsen. Hiermee wordt de warmte buiten de deur gehouden en geniet jij de gehele dag van een verkoeld huis. Wie wil dat nou niet?!

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *