Bouw radio blog

5 factoren waar je rekening mee moet houden voor de aanschaf van je nieuwe bouw radio of headphones

De gemiddelde bouwklus wordt een stuk gezelliger en leuker wanneer je ondertussen naar je favoriete nummers luistert. Maar waar moet je precies op letten op het moment dat je je speaker of headphones gaat aanschaffen? En welke soorten geluid past het beste bij jou? We hebben een aantal factoren waar je rekening mee moet houden op een rijtje gezet.

1. DAB+

De opvolger van FM is DAB+. Vroeger was alleen FM via de radio te ontvangen. Nu kun je digitaal radio luisteren via je computer, je tablet, je mobiele telefoon en zelfs via diverse bouw radio’s. Bekende merken die bouw radio’s verkopen zijn onder andere Bosch, Makita en Dewalt. Het ruime aanbod aan radio’s voor in de bouw biedt je de mogelijkheid om een radio aan te schaffen die precies aansluit op je werkomgeving.

2. Draadloze headphones

Wanneer je op een specifieke locatie werkt, en je je speaker niet kunt gebruiken, is het een optie om over te schakelen op draadloze headphones. De Apple AirPods zijn een perfect voorbeeld voor deze situatie! Deze draadloze oortjes zitten fijn in je oor en hebben een batterijduur van zo’n 4 uur! De nieuwste Apple AirPods deals zijn nu extra voordelig te vinden tijdens Black Friday 2022.

3. Klein, gemiddeld of groot?

Een andere factor die van belang kan zijn voor de aanschaf van een bouw radio is de grootte. De één is klein, waardoor er misschien wat minder volume uit komt. En de ander is groot, brengt veel volume met zich mee, maar is weer een stuk zwaarder. De verschillende opties van de bouw radio zorgen daardoor ook voor prijsverschillen.

4. Bluetooth

Vind je het belangrijk dat je je mobiele telefoon kunt verbinden met de radio? Dan is het handig om een bouw radio te kopen met een bluetooth optie. Hierdoor hoef je niet de hele dag naar de radio te luisteren maar kan je ook je eigen playlist met jouw favoriete nummers luisteren. Andere speakers en soorten audio, die niet specifiek gericht zijn op de bouw, kunnen extra voordelig worden aangeschaft tijdens Black Friday 2022.

5. Oplaadbaar ten opzichte van niet-oplaadbaar

Tot slot is het handig om rekening te houden met de manier van opladen. Want is het nou wel zo slim om een oplaadbare radio mee te nemen naar een plek waar op dat moment weinig tot geen elektriciteit aanwezig is? Om dit te voorkomen kan je een bouw radio aanschaffen die werkt op een accu of batterijen.

Er zijn dus genoeg factoren waar je rekening mee moet houden voordat je je nieuwe speaker of headphones aan gaat schaffen. Maar we hopen dat het door deze blog toch iets makkelijker is geworden om een keuze te maken.  

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *